19 maj, 2021 #Artikler

Sådan holder du boligen frisk med maling

Det er efterhånden ikke nogen nyhed at det danske boligmarked er gammelt. Mange danskere bor i gamle huse, og det kan mærkes. For det første er der selvfølgelig truffet nogle indretningsmæssige beslutninger, vi nok ikke havde truffet i dag såsom badeværelser, der kunne forveksles med kosteskabe. Derudover betyder det også, at mange danskere bor i huse, der godt kunne trænge til en renovation. Se mere lige her.

Vælg den rette maling til projektet

Det er sådan set ikke sikkert, at der er noget særligt galt, men efterhånden kommer et hus bare til at se gammelt ud. Heldigvis behøver du ikke begive dig ud i komplicerede renovationsplaner for at rette op på den slags. I stedet kan du som oftest holde boligen frisk med en smule ny vægmaling fra tid til anden. Det er nemlig helt utroligt hvad en smule ny farve på væggene kan gøre ved et helt hjem.

Hvis du godt kunne tænke dig at prøve kræfter med den slags, er første skridt naturligvis at vælge den vægmaling, du ønsker at bruge. Her nyder du godt af at have et nærmest endeløst udvalg. Du kan selvfølgelig tage forbi den lokale farvehandel, men ellers findes der også gode online farvehandler såsom maler-maling. Der kan du finde et bredere udvalg af vægmaling, og du kan sågar få det til en bedre pris. På den måde kan valget i højere grad handle om dine ønsker end eventuelle arbitrære begrænsninger.

Tag jer god tid – Det kan sagtens være hyggeligt

Indledningsvist skal du selvfølgelig sørge for, at det rent faktisk er vægmaling. Der findes nemlig masser af forskellig maling til forskellige formål, men skal du bare male en væg i stuen, kan du bruge en ganske almindelig spand akrylmaling. Når du har fundet den slags, kan du begynde at spekulere i farver. Den konventionelle farve for vægmaling er naturligvis hvid, men mange ældre boliger har også godt af et pift i form af en kontrastvæg. Slutteligt kan du begynde at spekulere i glans på din vægmaling. Skal det være mat vægmaling, der spiller godt med sollyset eller blank maling, der giver rummet en smule mere lys? Valget er op til dig, men hvis målet er et pænere hus til en højere salgspris, kan det også godt svare sig at overveje boligmoden for tiden.

Når alle de valg angående din vægmaling endelig er truffet, er du klar til at male. Selve malingsprocessen tager ikke særligt lang tid og kan tilmed være ganske hyggelig, hvis man gør det sammen i familien. Inden da bør I dog dække gulvet til og bevare eventuelle kanter og lister med malertape. Man kan sagtens lave et professionelt malerarbejde, hvis bare man tager sig god tid. Gør man det, kan man gøre en gammel bolig pænere og betragteligt mere attraktiv med ganske få omkostninger.

 

You Might Be Interested In