09 oktober, 2022 #Artikler

Førstegangsvælger? Læs mere om hvordan man stemmer her

Som førstegangsvælger kan det første folketingsvalg være mange ting. Det kan. både være spændene, forvirrende og en lille smule skræmmende, og det kan være svært at finde ud af hvor man skal sætte sit kryds. Når alt kommer til alt er det jo en vigtig beslutning og man vil ikke sætte kryds ved de forkerte. Den bedste måde at få en god valgkamp og et godt overblik på er ved at tage brug af internettet. Man kan nemlig online finde nogle gode valgtest og kandidattests, som hjælper dig med at finde den rigtige kandidat, samt hvilket parti du er mest enig med. Som førstegangsvælger kan det nemlig også være svært at overskue hvad de mange forskellige partier præcist står for og hvad der adskiller dem politisk. 

Hvordan fungerer en kandidattest? 

En kandidattest fungerer oftest ved, at du bliver præsenteret for en række spørgsmål og scenarier. Disse scenarier skal du svare på, om du er mere eller mindre enig i, og ud fra disse bliver du præsenteret for en række folketings kandidater. Det nemmeste er at vælge den første og den bedste kandidat, og stemme på dem til valget, men man kan også vælge at læse lidt mere om kandidaten, så man sikrer sig, at kandidaten står for det man står for. Det kan også være at kandidaten hører til en parti, som man ikke normalt ville stemme på. I den situation kan det være en god ide at læse lidt mere om partiet, for at sikre sig, om man skal skifte parti, elle rom man skal finde en anden kandidat. 

Når alt kommer til alt, så handler det bare om at at forberede sig godt til valget, så man på en oplyst baggrund kan træffe den bedste beslutning og sætte sit kryds det rigtige sted. 

Læs op på partierne 

Det er også en god ide at læse lidt overfladisk op på alle partier, så man ved hvad de forskellige partiers retning er. På den måde kan man ikke gå helt galt i byen, hvis bare man stemmer på en kandidat fra det parti man er mest enig med. 

You Might Be Interested In