29 juni, 2021 #Artikler

Fiberbredbåndet vinder frem i Danmark 

Fiberbredbåndet vinder frem i Danmark 

Vi danskere bruger internettet som aldrig før, det er en kæmpe del af vores hverdag. Vi bruger det overalt vi går, om det er arbejde eller derhjemme. Eftersom vi er så store brugere af internettet, har vi også mange forventninger til internettet. Internettet har faktisk meget at leve op til, det er nok også netop derfor at fiberbredbånd er blevet så populært i Danmark. Fiberbredbånd vinder frem men høj hastighed her i Danmark, og det vil vi fortælle lidt om hvorfor herunder.  

Hvis du vælger fiberbredbånd vil du kunne få en rigtig god hastighed, faktisk kan du opnå helt op til en 1000/1000 mb forbindelse. En af de ting der b.la. gør den populær er den høje upload hastighed, men også det at du får en meget stabil internetforbindelse. 

Her kommer en kort forklaring af hvordan fiberbredbånd fungerer, faktisk kaldes fiberbredbånd også for fibernet. Fiberbredbånd teknologien er lyslederkabler, der transporterer internetsignalet med lysets hastighed igennem kablet og ud til slutbrugeren. Det er netop denne teknologi der gør den høje internethastighed muligt, specielt den høje upload hastighed som aldrig før er set. Med fiberbredbånd er det nemlig muligt at matche upload hastigheden med download hastigheden, hvilket kan have stor fordel for dig som forbruger. Det er f.eks. en fordel for dig med høj upload hastighed, hvis du afholder online video møder. Med den høje upload hastighed vil du gå rent igennem, til dem der sidder på den anden side af opkaldet. Er du en af dem der uploader film og videoer til nettet, så kan der være meget tid at spare for dig med en høj upload hastighed. Det kunne f.eks. være hvis du opbevarer dine billeder og videoer i en sky eller på en netværksharddisk. Men det kunne også være hvis du uploader billeder eller videoer til de sociale medier. En af fordelene ved at vælge fiberbredbånd er at du vil få en meget stabil forbindelse og uden problemer kan dele internettet med andre i husstanden. 

Den eneste ulempe der er at finde ved fiberbredbånd, er at det desværre ikke går så hurtigt med at føre det ud til forbrugerne i Danmark. Det er en langvarig proces og der er et godt stykke vej endnu inden vi er i mål. 

You Might Be Interested In