01 maj, 2021 #Artikler

Dette skal du vide om din hængekøje før du sætter den op

Sommeren er ved at være over smukke Danmark, og alle ved hvad det betyder. Det betyder at det meste af tiden skal spenderes udenfor, mens solen stadig titter frem. Der skal grilles, der skal drikkes, der skal leges i baghaven, man skal ud til stranden, og en masse andet.

En anden ting, som man også burde gøre er, at ligge i hængekøjer. Til dem, der ikke har ligget i en hængekøje – der er meget, I går glip af. Med en hængekøje kan man virkelig slappe af og nyde ens omgivelser. Det er bogstaveligt talt et stykke stof, men det har en speciel egenskab, at man kan sætte den op, hvor end man måtte finde interessant.

Skal du have dem med eller uden spredestænger?

Hængekøjer er oprindeligt lavet uden spredestænger, men er over den sidste periode blevet med populær med spredestænger. Hængekøjer med spredestænger optager mindre plads, end hvad en uden spredestænger ville. Hvis man vælger en hængekøje med spredestænger ligger man dog lidt mere ustabilt. Det er også derfor, at det er dem, man ser i videoer, hvor folk falder ud af dem. Men bare rolig, hvis man ligger stille, er der ingen problemer. Hvis man vælger en hængekøje uden spredestænger, så skal man ikke regne med meget sol, for hængekøjen vikler sig nærmest omkring en.

Hvordan ligger man i en hængekøje?

Ifølge https://hængekøje.dk/, så er det ikke en god idé at ligge lige i en hængekøje. Man skal i stedet ligge på tværs, for at opnå den mest komfortable stilling. Hvis man ligger i en hængekøje uden spredestænger, og man vælger at ligge lige, så bliver man omfavnet af hængekøjen, så derfor er det bedre at ligge på tværs. Det er ligemeget om det er en énmands- eller tomandshængekøje.

Hvilken slags hængekøje kan ligge udenfor?

Alle hængekøjer er lavet til at kunne være udenfor, hvor de kan tåle både skarp sol og hård nedbør. Langsigtet er det dog ikke en god idé, og det er derfor bedst at sætte en hængekøje op i skyggen. Dette sikrer at hængekøjen ikke falmer i farven. Hvis man insisterer på at hængekøjen hænger udenfor hele tiden, og ikke bliver opbevaret et tørt og mørkt sted, når den ikke bruges, så kan en hængekøje lavet af Elltex anbefales.

Elltex kan netop holde til alt slags vejr og er derfor meget nyttig. Stoffer er ovenikøbet super blødt. Det er et materiale, der er lavet af en blanding mellem bomuld og polyester, som er vandafvisende.

Hvordan vaskes en hængekøje?

En hængekøje har tendens til at afgive farve, hvis den bliver puttet i en vaskemaskine. Det er derfor altid anbefalet at man vasker sin hængekøje i hånden og får den tørret på en naturlig måde. Når den bliver hængt til tørre, så er det vigtigt, at man får hængt den fint op, for at undgå krøller og folder.

You Might Be Interested In